Mode: Wide Tablet Smartphone Mobile
Orientation: Portrait Landscape

Bekerfinale: HWD C2 - Woerden C3

Type: Clubnieuws

Ga mee met de spelersbus

Locatie:

Datum: 26-05-2012

Eindelijk gaat het gebeuren. Voor zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat een jeugdteam van SC Woerden in de finale van de districtsbeker is uitgekomen. Woerden C3 is daar wél in geslaagd.

Na de groepsfase overleefd te hebben (het eindigde als 2e achter Rohda '76) won het in de knockout-fase van achtereenvolgens Rijnstreek, Floreant, Piershil en Foreholte. In de finale ontmoet het HWD C2. Deze club komt uit Rotterdam en kent met het C2 team een bijna vergelijkbare ploeg als Woerden. HWD ging op doelsaldo door naar de knockout-fase en versloeg daarin vervolgens Xerxes/DZB, 's Gravenzande, DHC en RVVH. Daar waar Woerden op doelsaldo kampioen werd is HWD juist op doelsaldo géén kampioen geworden. Het eindigde in punten gelijk met XerxesDZB en Zestienhoven maar werd door het doelsaldo slechts 2e. In deze poule was Xerxes de lachende derde. Het spreekwoord "Als 2 honden vechten om een been gaat er een 3e mee heen" ging helemaal op. In de voorlaatste wedstrijd speelde HWD en Zestienhoven met 5-5 gelijk. Als er in dit duel een winnaar was geweest was deze ook kampioen geworden.

HWD en Woerden (overigens beiden 6e klassers) spelen de finale op het neutrale terrein van FC 's Gravenzande. De aanvang is 12.00 uur. De spelers worden verzocht om 09.30 uur aanwezig te zijn. De reis wordt met de spelersbus van het 1e elftal gedaan. De bus vertrekt om 09.45 uur. De prijsuitreiking is om 14.00 uur en de bus vertrekt om 14.30 uur weer naar Woerden. Naar verwachting is het dan een uur later weer terug in Woerden.

Er kunnen 50 mensen in de bus. De bus is bedoeld voor de spelers, begeleiders en familie. De resterende plaatsen zijn voor suppporters die dan gratis mee kunnen. Het principe "vol is vol" geldt ook hier. .

Het adres van FC 's Gravenzande is gelegen aan de Koningin Julianaweg 154 b, 2691 GH in 's Gravenzande.

Op www.knvb.nl is er meer gedetailleerde informatie over de finaledag te lezen.

Wij wensen de spelers en begeleiders in ieder geval veel succes en hopen jullie met de beker in Woerden te zien. Als vanzelfsprekend hopen we ook dat er een groot aantal supporters naar 's-Gravenzande komt.