Scheidsrechter

E. Bossinade

Accommodatie

Onbekend

COMPETITIE – Na de valse start van vorige week hebben we onszelf overtuigend weten te herpakken. Hiermee hebben we niet alleen de tendens van de voorbereiding een extra impuls kunnen geven. Ook hebben we aangetoond een veerkrachtige ploeg te kunnen zijn die zich niet zomaar uit het veld laat slaan door een aantal tegengoals. Door doelpunten van Lars (2x), Jeike en Wouter werd de 4-2 winst op het 14e van ARC bezegeld, waardoor we vol goede moed richting de wedstrijd van 10 oktober gaan.

Op de laatste zaterdag van september stond het thuisduel tegen ARC 14 op het programma. Na de teleurstellende maar toch ook enigszins terechte uitslag tegen Sportlust 8 was het aan ons de taak om de zure nasmaak van vorige week weg te spoelen. Hiervoor was het behalen van de eerste drie punten noodzakelijk.

Onze (nog steeds) tweede reservekeeper Ramon vormde net zoals de voorafgaande weken de verdediging samen met Imre, Cas, Wesley en Koen. Het middenveld bestond uit Wouter, Jeike en Luka. Opvallend genoeg is dat de laatstgenoemde na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen door een vrij onduidelijke blessure geen minuut meer heeft gespeeld. Hiermee maakt hij dus zijn rentree op het Woerdense kunstgras. De aanval werd gevormd door Remon, Tim en Lars. Na alle drie een zeer succesvolle bekercampagne te hebben afgewerkt, waarbij ze de goals aaneenregen, wachten zij vooralsnog op hun eerste competitietreffer. De bank werd warm gehouden door Nado (Il Capitano), Sjors en twee gastspelers van Zondag 4 genaamd Koen (ook wel bekend als Big Q) en Aron.

Na het eerste fluitsignaal kwamen we sterk uit de startblokken, waarmee de eerste kansen van de wedstrijd ook direct uit onze koker kwamen. Maar naarmate de tijd verstreek wist ARC zich steeds beter in de wedstrijd te knokken. Dit resulteerde voor hen dan ook in een 0-1 voorsprong. Aan ons dus de taak het sterke begin weer op te pakken en om te zetten in resultaat. Dit was gelukkig ook al snel het geval. We kregen de wedstrijd steeds meer onder controle, waardoor we ook steeds vaker voor het doel van ARC te vinden waren. Uiteindelijk was het Lars die met een mooie assist van Tim ons goede spel bekroonde door de 1-1 binnen te werken.

Na de gelijkmaker lukte het ons helaas niet meer om dit goede spel voort te zetten. ARC werd weer steeds gevaarlijker, waarbij wij meerdere malen allesbehalve goed gepositioneerd stonden. Opnieuw wist ARC hier gebruik van te maken, door vlak voor rust op 1-2 te komen. Met nog enkele minuten tot de theepauze was dit natuurlijk een uiterst rot moment om op achterstand te komen. We wisten maar al te goed dat dit tegendoelpunt absoluut niet nodig was en lieten ons daarom direct weer gelden. Door middel van een puntgave, indraaiende corner van Jeike liet Wouter maar eens zien waarom hij bij de luchtmobiele brigade zit, door de 2-2 overtuigend binnen te koppen. Hiermee leek hij duidelijk aan te geven zich steeds meer op zijn plek te voelen op het middenveld. Ondanks de achterstand vlak voor rust konden we dus toch met een gelijkspel de tweede helft in.

Na een aantal punten met elkaar te hebben besproken gingen we met een goed gevoel richting de tweede helft. Dit resulteerde in een wedstrijd die steeds meer richting ons voordeel kroop. Enkele kansen die we niet wisten te benutten gaf ARC toch weer de hoop zich in de wedstrijd te kunnen spelen. Echter kwamen wij meermaals in de betere positie om te scoren. Door opnieuw een assist van Jeike wist Lars zijn tweede treffer van de middag te maken, waarmee hij de score op 3-2 zette.

Desalniettemin bood ARC tot de 88e minuut genoeg weerstand in de hoop er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen. Maar aan alle hoop kwam een einde toen Jeike na een magistrale ingooi van Koen (het is ook niet voor niks een wapen) de bal tussen twee verdedigers in het zestienmetergebied wist op te pikken. Vervolgens passeerde hij twee man, waarna hij de bal vrijwel vanaf de achterlijn met zijn minder befaamde rechterbeen in de korte hoek schoot, wat resulteerde in een 4-2 overwinning. Hiermee wist hij niet alleen zijn goede spel te bekronen met een doelpunt, maar ook het stigma van ‘de man van glas’ vooralsnog enigszins van zich af te spoelen (aangezien het normaal gesproken bij zo’n soortgelijke actie direct in z’n heup zou schieten).

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie middag met een leuke en spannende pot. Hiervoor willen we de trouwe supporters bedanken voor hun steun en toeverlaat en de reservespelers van Zondag 4 bedanken voor hun invalbeurten. Volgende week zullen wij onze baltovenaarskunsten helaas niet kunnen vertonen, wat dan wel weer erg veelbelovend is voor de week erna.