3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Opstelling

Op het eigen hoofdveld heeft Woerden 1 weer een belangrijke zege geboekt. Het werd een verdiende 3-1 overwinning.

Op voorhand leek Nicolaas Boys een sterke tegenstander. De enige nederlaag die Woerden opliep was midweeks bij de Boys. Het werd in Nieuwveen toen 2-0. Dat wetende in combinatie met de vele afwezigen (door werk, blessures en schorsingen) zou menig wenkbrouw moeten laten fronsen. Woerden trad dan ook aan met een extreem jong team.

Met uitzondering van de beginfase had Woerden de wedstrijd onder controle....na 20 minuten was het Roman Getrouw die de 1-0 op het scorebord zette.  Jacinto Papilaja leek de 2-0 te maken maar of zijn schot vanaf 30 meter via de onderkant van de lat achter de doellijn kwam was voor de scheidsrechter niet zeker en op basis hiervan kon en mocht hij dit vermeende doelpunt ook niet goedkeuren.

In de 2e helft dicteerde Woerden de wedstrijd. Kansen waren er voor Roman Getrouw die op snelheid een aantal keer voor de keeper kwam maar óf hij werd op het laatste moment gestopt óf hij kon het net niet afmaken.

Na 70 minuten werd de score dan toch verdubbeld. Een vrije trap werd door aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp met het hoofd afgerond.  De wedstrijd leek beslist maar in de slotfase waren er in het strafschopgebied van Woerden toch wel wat hachelijke momenten.  De verdediging hield echter stand. In de voorlaatste minuut werd dan toch de overwinning veilig gesteld.  Een counter met 3 man werd dusdanig netjes uitgespeeld dat uiteindelijk Ingmar Rollof de 3-1 scoorde.

Natuurlijk waren de staf en spelers blij.  En zeker nadat vernomen werd dat de concurrenten Zwammerdam, SCH '44 en toch ook wel Siveo puntverlies leden. Woerden gaat nu aan kop met een voorsprong van 5 punten op Zwammerdam en Zevenhoven en 6 op SCH. Aanstaande zaterdag gaat Woerden op bezoek bij het voor Woerden altijd lastige Siveo. En omdat SCH tegen Zevenhoven speelt kan het voor Woerden zomaar weer een mooie zaterdag worden.

De opstelling was: Nick Rekers, Loic Luitwieler, Roy van Steenis, Leroy Scholman, Mart Luijten, Ingmar Rollof, Roman Getrouw (Nick Reijnen), Aimé v.d. Bovenkamp, Noah Bramer (Jesper Kleiweg), Leander Verheul (Otman Hajji) en Jacinto Papilaja (Paul Vroege).