3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Opstelling

In een sfeervolle amibiance met zeker 750 man publiek heeft Woerden 1 de stadsderby tegen VEP gewonnen. Na een 1-0 ruststand kwam VEP halverwege de 2e helft op gelijke hoogte maar wist Woerden in de laatste minuut toch met 2-1 te winnen.

Vanwege de grote belangstelling, de toeschouwers stonden vanwege coronacheck in de rij om binnen te mogen, begon dé derby 10 minuten later.

Nadat de rookwolken opgetrokken waren en het vuurwerk stopte kon de pupil van de week een poging doen de VEP keeper te verslaan.

Woerden bleek in de eerste helft beter en het was aanvoerder Aimé v.d. Bovekamp die tegen een corner van Leroy Scholman aanliep en de 1-0 binnen kopte. Na de rust kabbelde de wedstrijd een beetje door maar was het Tim Daalhuizen die VEP op gelijke hoogte kwam. Na deze treffer werd het een échte wedstrijd en gebeurde er van alles. De voortreffelijke scheidsrechter van Valen moest in totaal echter toch 6 gele kaarten uitdelen waarvan zelfs 1 voor een reservespeler en 1 voor de trainer van SC Woerden. VEP had in die fase wellicht meer recht op de volle winst maar het was Annas Bouharab welke in de allerlaatste minuut de winnende treffer scoorde.

Met deze overwinning blijft Woerden op de 2e plaats staan en drukte het VEP dieper in de (degradatie) zorgen.  Woerden speelt a.s. zaterdag op eigen veld tegen Kamerik dat in de afgelopen jaren voor Woerden toch wel een ängstgegner was.