3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Opstelling

In een slechte wedstrijd heeft Woerden 1 (met de jeugdspelers Paul Vroege en Noah Bramer in de basis) tegen Sportief op eigen veld afgelopen zaterdag een 3-2 overwinning behaald. Door 2 gele kaarten voor keeper Nick Rekers (vlak rust) moest de thuisploeg ruim een helft met een man minder spelen.

In de eerste helft kwam Woerden op een 0-1 achterstand. Vanaf zo'n 18 meter schoot Sportief een vrije trap onhoudbaar binnen. Nog voor de rust kwam Woerden weer op voorsprong. Ingmar Rollof en Jesper Kleiweg bogen de stand om in een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de 1e helft ging de spits van Sportief een luchtduel aan met doelman Nick Rekers. De scheidsrechter zag hier een strafschop in en gaf ook nog een gele kaart. In het tumult kreeg Rekers ook nog zijn 2e gele kaart en kon hij dus met rood het veld verlaten. Joep Ton verving Rekers.

Sportief benutte de penalty en Jacinto Papilaja was van afstand trefzeker en zodoende was de ruststand 3-2.

De 2e helft speelde thuisploeg dus met 10 man. Beide ploegen kregen nog wat kansjes maar echt serieus kwam Woerden niet meer in gevaar.

Woerden is opnieuw dé winnaar van het weekend. Door de zeges van Woerden en Zevenhoven én het gelijke spel van SCH '44 en Zwammerdam staan de blauwwitten nu 4 punten voor op Zevenhoven. Zwammerdam volgt op 5 en SCH '44 samen met NSV op 6 punten.

In de strijd om de 2e periode staat Zevenhoven bovenaan en volgen Woerden en VEP respectievelijk op 1 en 3 punten.

Aanstaande zaterdag is er dé derby van de stad Woerden....op Sportpark Cromwijck ontvangt VEP dan Woerden.  Het is het Ajax - Feyenoord van Nederland en het Barcelona - Real Madrid van Spanje.  Ongeacht de ranglijst zijn dit altijd beladen wedstrijden. Het heenduel in oktober werd een 2-1 zege voor Woerden.