tel. 0348-415757

Rohda '76 met 4-3 verslagen.

Na bijna een jaar niet meer in competitieverband gespeeld te hebben begon voor het 1e elftal afgelopen zaterdag eindelijk de competitie.

Op het eigen complex begon het met de 16 jarige Joep Ton op de goal welke één van de jongste debutanten in het eerste elftal in de historie van SC Woerden is. Hij staat in een prachtig lijstje met o.a. Dick Wahl, Steef Vonk jr (op het oude complex) en Jacinto Papilaja (op het nieuwe complex en nog deel uitmakend van de A selectie).

Woerden kwam sterk uit de kleedkamer en op het eerste doelpunt van het seizoen was het niet lang wachten.  Jeffrey Vlug liet het balletje achter de verdediging vallen en het was Jesper Kleiweg, die met een mooie volley de ploeg op een 1-0 voorsprong schoot. De eerste 15 minuten was Woerden te sterk voor Rohda '76 daarna begon de uitvereniging in het spel te komen en kwam het op 1-1 door een schot van 20 meter. Nadat het spel 20 minuten in hoog tempo op en neer ging was het in minuut 36 Jacinto Papilaja die met een lange pass Jesper Kleiweg diep stuurde. Kleiweg speelde 2 man uit en schoot hard in de verre hoek, 2-1! In minuut 44 was het ook nog Ingmar Rollof die uit een hoekschop een klutsbal er in schoot. Met een 1-3 voorsprong ging Woerden de rust in.

Direct na de rust werd Jacinto Papilaja binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Waarna Sven van Lunteren de strafschop strak in de bovenhoek schoot. In de laatste 10 minuten deed Rohda '76 nog wat terug en liep het in blessuretijd zelfs nog naar 4-3 stand.

Al met al boekte Woerden een verdiende overwinning en is de focus alweer op a.s. zaterdag gericht. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Sportief in Woerdense Verlaat.