30 oktober 2021 SC Woerden MO15-2 – ASW MO15-2: 3-1
13. 0-1
27. 1-1 Lisa
66. 2-1 Flo
69. 3-1 Micaela

Het regende afgelopen zaterdag. En toen ging het nog meer regenen, en later nog meer. Maar er stond gewoon een wedstrijd op het programma voor de meiden van MO15-2, nummer 4 van de ranglijst ASW kwam op bezoek. Dus geen gezeur: aan het werk!
De eerste twintig minuten lukte er weinig. Ballen schoten van de natte schoenen, glijpartijen, het leek eigenlijk nergens op. ASW kwam dan ook verdiend op voorsprong. Keeper Yasmine kon net niet bij een hoge stuiterbal en de spits van ASW was er als de kippen bij om de bal het laatste zetten te geven: 0-1.
Het team leek hierna nog steeds niet echt wakker geschud. Maar ergens halverwege de eerste helft leek het tij te keren. Er werd weer een paar keer aardig gecombineerd op de flanken en we werden wat gevaarlijker. De gelijkmaker viel zelfs al voor de rust. Lisa kreeg de bal op links, dribbelde ongehinderd richting het strafschopgebied van ASW en haalde onhoudbaar raak in de verre hoek: 1-1! Hiermee was het tij gekeerd. De druk werd opgevoerd en onze meiden joegen op een tweede treffer. Nadat Flo de achterlijn had gehaald gaf ze mooi voor naar de tweede paal waar Lieke klaar stond om te scoren: 2-1, de wedstrijd nog voor de rust op zijn kop gezet!
Maar om onduidelijke redenen vlagde de grensrechter van ASW voor buitenspel. Vanaf de kant leek dat onmogelijk, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal serieus en keurde het doelpunt af. Erg jammer, maar we moesten het er maar mee doen…
In de rust volgde een halve donderspeech. De eerste 20 minuten waren we niet scherp, het zag er slap en futloos uit, alsof we er niet echt veel zin in hadden. Maar het laatste kwartier speelden we wel met pit en zetten we de tegenstander goed onder druk. We waren het er over eens dat wanneer we het spel van de laatste 15 minuten zouden doortrekken, we deze wedstrijd best zouden kunnen winnen!
En eerlijk is eerlijk: de tweede helft waren we de bovenliggende partij. Bijna het hele spel vond plaats op de helft van ASW, maar de bal wilde er maar niet in. En dan zul je altijd zien dat de tegenstander toch die ene kans krijgt op een counter. Een diepe bal schoot door op het gladde kunstgras en bereikte de linksbuiten van ASW. Ze kon alleen op het doel af, maar dan hebben wij altijd onze uitstekende keeper nog. Yasmine kwam haar doel uit, bleef goed kijken en stopte het schot vakbekwaam. Dat is nog eens punten pakken als doelvrouw!
De tijd begon nu te dringen. Micaela had inmiddels de moegestreden Kirsten vervangen in de spits om de druk op te voeren. Flo was twee keer dicht bij het bevrijdende tweede doelpunt, maar de keeper van ASW bleef overeind met enkele prima reddingen. Toen het er op leek dat die goal niet meer ging vallen, was het toch Flo die haar tegenstander op de rand van het strafschopgebied handig uitkapte en met links verwoestend uithaalde. De fraaie duik van de keepster van ASW was tevergeefs: toch 2-1! Een prachtige treffer van topscoorder Flo!
Hiermee was de wedstrijd beslist. Aan de kant hoopten we dat de meiden de laatste minuten rustig zouden proberen uit te spelen en vooral geen kansen meer zouden weggeven, maar op het veld werd daar anders over gedacht. De laatste aanval van de middag leverde zelfs nog een doelpunt op voor Micaela, die alert reageerde toen de bal maar half werd weggewerkt door de Waddinxveense verdediging. Met een welverdiende en zwaarbevochten overwinning stapten de meiden van MO15-2 van het veld, in de tweede helft hadden ze echt laten zien uit welk hout ze zijn gesneden!

Op naar de volgende wedstrijd. Op 6 november aanstaande spelen we de uitwedstrijd tegen ARC uit Alphen aan de Rijn. Het belooft weer een pittige wedstrijd te worden tegen een gelijkwaardige tegenstander. Aanvang 12.15u, komt dat zien!

Opstelling: Yasmine; Lisanne, Willemijn, Maite, Vera; Amber, Anaïs, Micaela; Flo, Kirsten, Lieke (Fiene, Lisa)