3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

1. 1-0 Faith

In de herfstvakantie stonden er twee wedstrijden op het programma van MO15-2. Op 16 oktober versloegen we RVC ’33 met 5-1. Hoewel we vroeg op achterstand kwamen door een goed genomen vrije trap van de Reeuwijkers, liepen we daarna via twee goals van Lisa, één van Lieke en in de tweede helft nog twee goals van Maite uit naar een ruime overwinning.
De wedstrijd van 23 oktober was op voorhand een zwaardere opgave. Tegenstander Floreant had de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen, met de doelcijfers 16 voor en 5 tegen. We wisten dus dat we onze mouwen zouden moeten opstropen om een goed resultaat te behalen.
Het werd een spannende en gelijk opgaande wedstrijd. Onze verdediging stond als een huis, met eerst Maite en later Sophie als laatste man en Willemijn in de mandekking op de spits van Floreant. Eén keer kwamen we goed weg toen een schot van Floreant op de lat uiteen spatte, maar verder kwamen we niet in de problemen.
‘Vrouw van de wedstrijd’ (wat mij betreft) Anaïs werd gekoppeld aan de boomlange en oersterke spelmaker van Floreant. Met techniek, inzicht en snelheid speelde ze haar tegenstander volledig uit de wedstrijd, echt een heel goede wedstrijd van Anaïs! Voorin zorgden Flo, Lieke, Mette en Lisa voor veel gevaar, maar de Boskoopse verdediging boog wel maar barstte vooralsnog niet. Met de brilstand op het scorebord zochten we in de rust de kleedkamer op.
Tijdens de rust in de kleedkamer: “Meiden, jullie spelen heel goed. Floreant heeft eigenlijk geen kans gehad tot nu toe, en zij zijn de koploper! Wij doen niets voor hun onder, als jullie blijven spelen zoals nu gaan we deze wedstrijd niet zo maar verliezen. Het gaat spannend worden, maar we gaan er voor!”
De tweede helft ging lange tijd gelijk op. Floreant werd iets gevaarlijker, maar steeds weer was daar Sophie, Vera of Naomi uit JMO13 om de aanvallen te neutraliseren. De paar keer dat Floreant wel een schot kon lossen op ons doel, stond Yasmine altijd klaar om in te grijpen.
Zelf waren we ook dreigend, al leidde het niet tot grote kansen. Tien minuten voor het einde was het dan toch raak. Invalspits Faith was alert na een matig verwerkte bal van de doelvrouw van Floreant en tikte beheerst van dichtbij binnen: 1-0!
Natuurlijk ging Floreant nu alles-op-alles zetten op niet te verliezen. Maar eigenlijk bleven we redelijk eenvoudig op de been, in de counter bleven we gevaarlijk en was Mette een paar keer dicht bij de 2-0. De laatste minuten waren misschien niet de mooiste, we ramden af en toe een bal de tribune in, maar het was nodig om de overwinning over de streep te trekken.
De opluchting en blijdschap waren groot toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. Een puike teamprestatie, complimenten voor iedereen en een bedankje voor de invallers van JMO13 en MO15-1. We staan nu gedeeld bovenaan in onze klasse, wie had dat een paar maanden geleden gedacht? Maar we zijn er nog lang niet, volgende week wacht weer een pittige tegenstander. We spelen zaterdag 30 oktober om 9.00u thuis tegen ASW (nr. 4 in de competitie).

Opstelling: Yasmine; Sophie, Willemijn, Maite, Vera; Lisa, Anaïs, Lisa vO; Flo, Mette, Lieke (Kaouter, Nahida, Faith, Naomi, Kirsten)