11 december 2021 SC Woerden MO15-2 – Jodan Boys MO15-2: 1-2

5.  0-125. 1-1 Flo
69. 1-2

De laatste loodjes

Afgelopen zaterdag speelden we onze één-na-laatste wedstrijd van de competitie. De meiden van Jodan Boys (de Jodan Girls?) werden op het hoofdveld ontvangen voor een pittig potje voetbal.
We begonnen (weer) niet al te scherp, na een minuut of vijf moest gelegenheidskeepster Kirsten al de bal uit het net vissen. Dus we moesten maar weer eens een vroege achterstand zien weg te werken.
Na een kwartiertje leken onze meiden de wedstrijd wat meer in handen te krijgen, zonder dat het direct tot grote kansen leidde. Toch viel de gelijkmaker nog voor de rust. Een hard schot van Flo, dat recht op de keeper af ging, werd niet goed verwerkt en zo kregen we de 1-1 een beetje in onze schoot geworpen.
In de rust werd besloten om Maite de tweede helft te laten keepen. We zaten niet erg ruim in de wissels en misschien is dat ook wel de belangrijkste reden waarom de wedstrijd uiteindelijk verloren werd. In de tweede helft golfde het spel heen en weer. Beide teams creëerden weinig echte kansen, maar naar het einde toe vloeide de energie bij ons een beetje weg. Bij een eerste scrimmage voor ons doel werd de bal nog ternauwernood weggewerkt, ook een tweede keer ontsnapten we aan een tegengoal. Helaas was het na drie keer scheepsrecht: vlak voor tijd werd de bal van dichtbij over de doellijn gefrommeld. Er was te weinig tijd over om nog wat te veranderen aan de achterstand zodat we toch wel teleurgesteld moesten afdruipen. 1-1 was misschien wat meer een juiste afspiegeling van de verhoudingen geweest, maar we hebben onze huid in ieder geval duur proberen te verkopen. Kortom: een tegenvallend resultaat, maar we hebben goede inzet getoond en we hebben elkaar steeds proberen te helpen.
Aanstaande zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. We ontvangen Nieuwerkerk MO15-1 om 12.00u, waarschijnlijk op veld 4 dus dan kunnen we onze meiden voor de laatste keer live bekijken vanaf de parkeerplaats.

Opstelling: Kirsten; Maite, Willemijn, Anaïs, Vera; Kaoutar, Flo, Micaela; Marloes, Mette, Lieke (Lisa O)