9 oktober 2021 SC Woerden MO15-2 – Be Fair MO15-1: 6-3
50. 4-2
56. 4-3
65. 5-3 Mette
70. 6-3 Anaïs (pen.)

Afgelopen zaterdag was Be Fair uit Waddinxveen te gast op Sportpark Woerden. De wedstrijd was ingeroosterd op veld 1 zodat het talrijk toegestroomde publiek een plekje op de tribune kon innemen. Altijd fijn om op echt gras te spelen!
Het begin van de wedstrijd was voor Be Fair. Misschien waren we nog niet helemaal wakker, maar de aanvallers van de tegenstander combineerden er op los en na 10 minuten stonden we zo maar 1-0 achter.
De reactie van onze meiden op deze vroege tegenslag was prima. We probeerden met combinaties onze gevaarlijke buitenspelers te zoeken en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Anaïs onderschepte de opbouw van Be Fair en zette met een fijne pass Flo vrij voor de keeper. Vakkundig schoof zij de bal in de lange hoek: 1-1.
Woerden ging op zoek naar meer en kreeg dat ook. Eerst miste Lieke nog een kans voor open doel, maar vlak daarna ontsnapte op rechts aan de aandacht van haar tegenstander en besloot ze maar een uit te halen. De bal vloog over de keeper in de verre hoek: 2-1!
En nog was de koek niet op. De derde goal was opnieuw van de voet van Lieke, die op de rand van de het zestienmetergebied verwoestend uithaalde. De bal vloog prachtig in de kruising en de 3-1 voorsprong was daarmee een feit.
Tevreden zochten de meiden de kleedkamer op. Er was goed gespeeld, de verdediging stond prima en de middenvelders wisten de aanvallers goed te vinden. “Maar we zijn er nog niet!” sprak coach Ruud in de kleedkamer, en hij zou gelijk krijgen dat het nog een behoorlijk spannende tweede helft zou worden.
SC Woerden schoot uit de startblokken. We stonden nog maar net weer met z’n elven in het veld (Kirsten moest nog even naar de WC, dat doen we voortaan tijdens de rust!) en het vierde doelpunt stond al op het scorebord. Het schot van Lieke over de grond werd niet goed verwerkt door de keeper van Be Fair en Mette was er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te schieten. Goed opgelet, altijd belangrijk om te kijken wat er na zo’n schot op doel gebeurt.
De voorsprong was nu comfortabel, maar Be Fair rechtte de rug en ging een soort alles-of-niets spelen. De ruimtes op het veld werden groter en ons middenveld had steeds meer moeite om de gaten te dichten, zodat de verdediging erg onder druk kwam te staan. Op zich hielden we redelijk stand, totdat Vera, die (al weer) een prima wedstrijd als rechtsback speelde, onhandig hands maakte in het strafschopgebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip, waarna de penalty onhoudbaar achter Yasmine werd geschoten: 4-2.
Be Fair rook nu bloed en kwam over de rechterkant een paar keer gevaarlijk door. Het leidde in de 56e minuut zelfs tot de aansluitingstreffer zodat we nog een aantal spannende minuten gingen beleven.
Gelukkig was het laatste kwartier weer voor de meiden van MO15-2. Bij Be Fair vloeiden de krachten langzaam weg en de snelheid van met name spits Marloes en rechtsbuiten Lieke zorgde weer voor kansen voor Woerden. Vijf minuten voor tijd was het weer Mette die opnieuw uit de rebound de bevrijdende 5-3 liet aantekenen. Hiermee was het verzet van de meiden uit Waddinxveen definitief gebroken. Door een zeer late penalty kon Anaïs zelfs nog de 6-3 eindstand op het scorebord zetten.
Een mooie overwinning aldus, maar het zat ook wel mee. Na de 4-3 was het even ‘billen-knijpen’, met zo veel ruimte tussen de linies is het moeilijk te blijven lopen maar op karakter sleepten we de wedstrijd er wel uit. Complimenten naar het hele team, met 6 punten uit 3 wedstrijden zijn we prima begonnen aan het seizoen.
Volgende week spelen we om 10.30u de uitwedstrijd tegen RVC ’33 uit Reeuwijk. Laten we de stijgende lijn proberen vast te houden en er weer een mooie pot van maken!

Opstelling: Yasmine; Kaouter, Willemijn, Maite, Vera; Mette, Anaïs, Micaela; Flo, Marloes, Lieke (Nahida, Anouk, Kirsten)