Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Na 3 belangrijke zeges heeft Woerden 1 nu toch weer een nederlaag geleden. Op eigen veld werd het tegen Vriendenschaar (de voorlaatste op de ranglijst een 0-1 nederlaag.

Na een afwezige periode van 2 wedstrijden was keeper Nick Mansveld weer present terwijl Jorn van Lunteren vanwege een schorsing niet mee mocht doen. Beide ploegen speelde voorzichtig maar tegen het eind van de 2e helft kreeg Woerden toch wat mogelijkheden. Twee schoten van Leroy Scholman troffen echter geen doel.

Na de rust kreeg Woerden meer mogelijkheden. Zo kwam Sven van Lunteren oog in oog te staan met de keeper van Vriendenschaar en een schot van Roman Getrouw zag de keeper nauwelijks aankomen maar hield de keeper toch tegen. Van korte afstand kreeg hij de bal keihard in zijn gezicht.

Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers in de 67e minuut op voorsprong. Daarna kwam Vriendenschaar onder druk te staan. In de chaos bij corners en vrije trappen viel de bal net niet lekker voor iemand zijn voeten. Schoten vlogen net naast of over.

Ondanks de nederlaag staat Woerden nog steeds op de veilige plaats. De blauwwitten hadden het geluk dat alle staartploegen, dus met uitzondering van Vriendenschaar, verloren.

Zwaluwen Utrecht is nu gedegradeerd. Er zijn nog 5 ploegen die ook nog rechtstreeks kunnen degraderen. Aanstaande zaterdag speelt Woerden haar laatste wedstrijd bij VVIJ in IJsselstein. De andere ploegen hebben daarna nog een speelronde te gaan. Als Woerden a.s. zaterdag wint blijft het vrijwel zeker in de 3e klasse.  De concurrenten spelen immers nog tegen elkaar of tegen ploegen welke nog tegen ploegen spelen voor het kampioenschap of de nacompetitie voor promotie.

Voor Woerden is het zaak om nog 1x 90 minuten alles te geven om niet afhankelijk te zijn van anderen.

De ploeg en staf kunnen alle steun gebruiken en hopen dat er veel Woerdenaren naar IJsselstein gaan. Het adres is: Sportpark Groenvliet, Heemradenlaan13, 3403 NK in IJsselstein. De aanvangstijden van de 2 laatste competitieronden zijn allemaal om 14.30 uur.

De opstelling was: Nick Mansveld, Aimé v.d. Bovenkamp (Hoesein Hamoud), Mart Luijten (Noah Bramer), Roman Getrouw (Anass Bouharab), Jesper Kleiweg, Sven van Lunteren, Martijn Plug, Neander Verheul (Ryan Buijt), Leroy Scholman, Ingmar Rollof (Paul Vroege) en Bram Bastmeijer.