Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Na de winst van vorige week tegen JSV heeft Woerden 1 nu opnieuw een belangrijke wedstrijd gewonnen. Op eigen veld werd een zwaar bevochten (Woerden speelde meer dan aan half uur met 10 man) tegen laagvlieger Brederodes geboekt. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-2 voor de blauwwitten.

Woerden begon met de jeugdige Joep Ton op de goal (Nick Mansveld was op vakantie) en met de geblesseerde Jorn van Lunteren op de bank.

De ploeg van Mike Doornkamp begon de wedstrijd goed. Toch duurde het tot de 33e minuut dat Woerden op voorsprong kwam. Leroy Scholman werd door de keeper van Brederodus onderuit gehaald en daarna maakte Sven van Lunteren de toegekende strafschop. Woerden kreeg via o.a. Ingmar Rollof nog grote kansen om de score te verdubbelen maar moest toch met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer.

Na de rust kwam de thuisploeg als snel op 2-0. Een voorzet werd door Roman Getrouw binnen gekopt. Onoplettendheid van Woerden betekende al direct weer 2-1. In het tumult hierna kreeg Aimé v.d. Bovenkamp een directe rode kaart en moest Woerden nog 35 minuten met 10 man verder. Het was echter Sven van Lunteren welke met een droog schot de 3-1 op het scorebord zette. Toen Brederodes na 66 minuten op 3-2 kwam werd het toch ineens weer spannend. Woerden bleef echter overeind. Zo'n 8 minuten voor het eind wist "the man of the match" Sven van Lunteren de wedstrijd te beslissen. Hij maakte de 4-2. Opvallend was dat bij alle vier de doelpunten de assist van Leroy Scholman was.

Door de winst in dit "zespuntenduel" is Woerden opgeklommen naar plek 10 welke nacompetitie zou betekenen. Aanstaande zaterdag speelt Woerden opnieuw een finale (of zo je wilt een zespuntenwedstrijd). Dan gaat het in Utrecht op bezoek bij DVSU dat net zoveel puntena als Woerden heeft maar een duel minder gespeeld. Opnieuw geldt dat er in ieder geval niet verloren mag worden. Woerden heeft alles zelf nog in de hand.