WOERDEN
tel. 0348-415757

Ploeg verspeelt in slotfase de volle winst

Na een aantal weken zonder competitie-voetbal speelde Woerden 1 voor het eerst weer eens om om het echie.

Op eigen veld ontving het NiTa uit Nieuwer ter Aar dat op de 2e plaats stond. Opvallend bij Woerden was de rentree van Jacinto Papilaja die na lang blessureleed weer in de basis begon. Ook opvallend was de basisplek voor Martijn Plug, die de laatste jaren bij Argon in de jeugd speelde en deel uit maakte van de A-selectie van Argon, welke terugkeerde op het vertrouwde nest.

Woerden begon de wedstrijd goed waarbij de bezoekers bijna niet van de eigen helft af kwamen. Na 18 minuten beloonde de thuisploeg zichzelf. Een goed uitgespeelde aanval via Jacinto Papilaja en Sven van Lunteren werd afgemaakt door Roman Getrouw. Vijf minuten later moest keeper Nick Mansveld de bal alweer uit het net halen. Een afstandsschot betekende 1-1.

Een cruciaal moment was de 36e minuut. Debutant Plug maakte een lichte overtreding welke zwaar bestraft werd. Plug kreeg een directe rode kaart waardoor Woerden meer dan een uur met een man minder kwam te spelen.

Desondanks was het Aimé v.d. Bovenkamp die een mooie vrije trap prachtig met het hoofd kon afronden: 2-1.

In de 2e helft werden de taken geweldig uitgevoerd en kwam NiTa er niet door heen. Over de gehele wedstrijd gezien deelde de scheidsrechter in totaal 9 gele kaarten uit waarvan 6 voor Woerden.

Woerden leek de overwinning binnen te halen maar werd in de blessuretijd toch geklopt. In de 93e minuut vloog er een afstandsschot in en 3 minuten later werd een lange bal bij de 2e paal binnen gegleden.

Na afloop was de teleurstelling groot. Ondanks dat de ploeg bijna een uur met een man minder speelde leek het er op dat Woerden de winst binnen zou halen.
Door de nederlaag en de andere uitslagen kruipen de staartploegen verder bij elkaar. Zo staat Lopik niet langer onderaan en is nu Zwaluwen Utrecht rode lantaarndrager. Laat nou net dit de tegenstander van a.s. zaterdag zijn. Er is dus sprake van een echte 6 puntenwedstrijd.

De opstelling was: Nick Mansveld, Aimé v.d. Bovenkamp, Sven van Lunteren, Jorn van Lunteren (Hoesein Hamoud), Jacinto Papilaja (Mats Roelofs), Martijn Plug, Mats Luijten, Jesper Kleiweg, Ingmar Rollof, Leroy Scholman en Roman Getrouw (Noah Bramer).