3527VX
UTRECHT
tel. 030-2965319

Ploeg houd Zwaluwen Utrecht onder zich.

In de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen heeft Woerden 1 een belangrijk punt gepakt. Bij hekkensluiter Zwaluwen Utrecht werd een zwaar bevochten gelijkspel behaald.

Hoe belangrijk de inhaalwedstrijd was bleek wel uit het feit dat Jesper Kleiweg speciaal terug kwam van Texel en hoofdtrainer Mike Doornkamp vanuit België.

Woerden begon de wedstrijd sterk. Het was gevaarlijk, schoot 2x op de paal waarna Leroy Scholman na 40 minuten de 0-1 op het scorebord zette. Essentieel was daarna het nog voor de rust geblesseerd uitvallen van Jesper Kleiweg en Jorn van Lunteren.

Na de rust was de thuisploeg de sterkere ploeg maar wist keeper Nick Mansveld in samenwerking met de sterke verdediging overeind te blijven. Met een zeer jeugdig team wist Woerden toch nog wel wat kansen te creëren. Zo'n 10 minuten voor tijd moest keeper Mansveld dan toch de bal uit het net halen. Een vrije trap werd niet goed verwerkt. In de hectische slotfase bleef Woerden strijden en groeide Mansveld nog verder in de wedstrijd. De blauwwitten wisten met pijn en moeite overeind te blijven.

Achteraf gezien had Woerden de wedstrijd in de 1e helft al kunnen beslissen maar na afloop waren de aanwezigen toch wel van mening dat de 1-1 de juiste uitslag was.

Zaterdag gaat Woerden op bezoek bij JSV Nieuwegein. Voor Woerden is dit weer een finale waarbij elk punt belangrijk kan zijn.

De opstelling was: Nick Mansveld, Aimé v.d. Bovenkamp, Sven van Lunteren, Jorn van Lunteren (Noah Bramer), Mart Luijten, Jesper Kleiweg (Paul Vroege), Leroy Scholman, Ingmar Rollof, Leander Verheul (Anass Bouharab), Martijn Plug en Bram Bastmeijer