Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

Op bezoek bij het roemruchte Elinkwijk (deze club speelde jarenlang in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal en bracht spelers als Marco van Basten , Gerald Vanenburg en Ibrahim Afellay voort) verloor Woerden met 5-2. De ruststand was 2-2.

Met afwezigen als Kees Jansen, Sven van Lunteren en keeper Nick Mansfeld begon Woerden de wedstrijd met een aangepaste opstelling. Na een periode van een blessure zat Ingmar Rollof weer op de bank.

Opvallend bij Elinkwijk was de aanwezigheid van Ionassis Karafillakis. Hij was in het verleden aanvoerder bij de zondagtak van SC Woerden. Met zijn 34 jaar moest hij de jonge talentvolle spelers van de Utrechters sturen.

De wedstrijd begon direct met een doelpunt, na de aftrap stonden er 20 seconde op het bord en Elinkwijk scoorde al de 1-0 na een goeie steekpass door het midden, maar des te knapper is hoe Woerden zich terug knokte in de wedstrijd en de aanval begon te zoeken. Dit resulteerde ook na 8 minuten in een strafschop, na een overtreding op Jorn van Lunteren. Hij trapte de bal zelf vanaf 11 meter binnen. Drie minuten was het alweer 1-2 na goed doorvechten op de achterlijn van Roman Getrouw en een alerte Leroy Scholman die de trekker overhaalde.

Een leuke 1e helft volgde met snelle verplaatsingen, met middenvelders die aan beide kanten de technische hoogstandjes lieten zien en snel combineerde werd het een aantrekkelijke wedstrijd tot gevolg. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg in minuut 28 een hoekschop waar niet scherp genoeg op verdedigd werd. De bal in de korte hoek binnen geschoten worden, de2-2 was dan ook de terechte ruststand.

In de 2e helft had Woerden minder te vertellen. Elinkwijk kwam na 10 minuten na de rust op een 3-2 voorsprong en Woerden kreeg helaas geen hele grote kansen meer. Elinkwijk schoot de 4-2 vanuit een penalty nog binnen en later ook nog de 5-2 door weer een goeie steekpass.

Het spel tegen Houten en de 1e helft tegen Elinkwijk geeft veel zelfvertrouwen richting de laatste vier wedstrijden van het seizoen, waar de ploeg alles zal moeten geven voor de punten.

Aanstaande zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein op het programma. De aanvang is 14.30 uur.

De opstelling was: Joep Ton, Roman Getrouw, Ryan Buijt, (Ingmar Rollof), Leroy Scholman (Paul Vroege), Jesper Kleiweg, Mart Luijten, Jorn van Lunteren, Noah Bramer, (Luc Pessel), Leander Verheul (David Gravendeel), Aimé v.d. Bovenkamp en Bram Bastmeijer (Hoesein Hamoud).