2 september 2020 SC Woerden MO15-2 – VEP MO15-2: 7-2
56.          6-1   Jasmijn
60.          7-1   Flo
68.          7-2

De kop is er af!

Op woensdagavond stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Speelsters en fans hadden er zo’n zes maanden op moeten wachten, maar het lange wachten werd beloond.
Natuurlijk was het een beetje spannend voor de meiden, de meesten hadden nog geen of nauwelijks ervaring met 11 tegen 11 op het grote veld. Gelukkig hebben Anaïs, Micaela, Kirsten en Jasmijn die ervaring al wel, de anderen konden zich mooi optrekken aan hen.
Na een rustig begin van beide ploegen scoorde Woerden uit de eerste gevaarlijke aanval. Anaïs trok als rechtsback helemaal naar de achterlijn en bediende spits Willemijn op maat. Zij tikte de bal van dichtbij langs de keepster van VEP: 1-0! Het was de eerste goal van Willemijn voor SC Woerden en ze wist dan ook niet goed hoe ze dat momentje moest vieren.
De meiden van MO15-2 roken nu bloed en gingen de verdediging van VEP meer onder druk zetten. Na een kwartier werd Lieke door een prachtige steekbal van Jasmijn vrij voor de goal gezet, en zij liet zich deze kans niet ontnemen: 2-0! Ook de 3-0 kwam van de voet van Lieke, die een onhandigheidje van de onfortuinlijke keepster van VEP in de 23e minuut resoluut afstrafte.
Vlak voor rust kwam ook Flo op het scorebord. Zij was voortdurend gevaarlijk op links, was al een paar keer dicht bij een treffer geweest, en scoorde in de 33e minuut de 4-0.

In de rust werd de opstelling iets gewijzigd. Quinty, die de eerste helft gekeept had, werd in de goal vervangen door Lisanne van MO15-1, zodat zij zelf op het middenveld kon gaan spelen. Toen Lisanne bij een dappere redding op haar vingers werd geraakt door een VEP-speelster, keerde Quinty weer terug tussen de palen, en dat deed ze primadeluxe.
In de zesde minuut na rust werd Willemijn in de punt van de aanval aangespeeld. In plaats van zelf te schieten zag ze links van haar Flo staan, die keurig bediend werd en beheerst de 5-0 liet aantekenen. De coaches besloten om nu wat meer te gaan wisselen omdat bij sommige speelsters de pijp langzaam leeg ging. Het spel werd slordiger en VEP wist in de 55e minuut zowaar een eretreffer te produceren. Jasmijn was het daar niet mee eens, nam de aftrap en scoorde tien seconden later haar doelpuntje: 6-1. Tien minuten voor tijd maakte Flo de zevenklapper compleet na weer een prima actie op links. Hattrick, publiekswissel en de wedstrijdbal mee naar huis (?).
Dat twee minuten voor het verstrijken van de tijd VEP nog een tweede treffer wist te maken, deerde de meiden niet. Al met al een prima debuut voor de meiden van MO15-2, allemaal een goede wedstrijd gespeeld en iedereen tevreden naar huis.
De volgende bekerwedstrijd is op zaterdag 12 september, uit tegen Gouda MO15-1. Komt dat zien!