3 oktober 2020 SC Woerden MO15-2 – ARC MO15-1: 2-6

57. 2-4 Anouk vL
64. 2-5
68. 2-6

Spierballen

Zaterdag ontving MO15-2 het sterke ARC. De koploper van de competitie had in de eerste twee competitiewedstrijden al 18 keer gescoord, dus we waren op het ergste voorbereid. Na 70 minuten was er weliswaar verloren, maar we moeten vooral constateren dat we tegen dit ARC niet heel veel minder waren!
De meiden uit Alphen waren duidelijk gekomen om te winnen en zetten vanaf het eerste fluitsignaal Woerden onder druk. Dit resulteerde na 8 minuten in een vroege achterstand. Voor onze meiden was dit echter geen reden om de koppies te laten hangen. De ruggen werden gerecht en de mouwen opgestroopt: ARC zou verder geen cadeautjes meer krijgen!
Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen speelden we zonder thuispubliek. Zodoende waren er geen toeschouwers uit Woerden die zagen hoe Anouk vL in haar allereerste officiële wedstrijd na 13 minuten de stand weer gelijk trok. Net als vorige week tegen Meerburg was de opdracht om gebruik te maken van de snelheid van onze aanvallers. Anouk vL werd de diepte in gestuurd, sprintte haar tegenstanders er uit en rondde bekwaam af: 1-1!
ARC besloot hierop veelvuldig de lange bal te gaan hanteren. Dat leverde wel wat kansjes op, maar omdat onze verdediging goed stond en omdat keepster Quinty enkele keren sterk optrad bij hoekschoppen, bleef de stand heel lang gelijk. Doodzonde dat twee minuten voor de rust ARC toch de 2-1 wist te maken.
ARC was ongetwijfeld opgelucht en onze meiden wat teleurgesteld, maar we hadden met spierballenvoetbal laten zien dat we niet zo maar over ons heen zouden laten walsen. Wellicht dat er in de tweede helft nog mogelijkheden zouden komen.
De kansen zouden komen, maar wel nadat ARC in het eerste kwartier op 1-3 en 1-4 was gekomen. De moed werd niet opgegeven, Micaela, Flo en Jasmijn waren zeer actief op het middenveld en probeerden de aanvallers in kansrijke positie te krijgen. Vanuit het niets schoot Anouk vL in de 57eminuut van grote afstand op het vijandelijke doel. De keepster van ARC blunderde opzichtig zodat Anouk vL zo maar haar tweede treffer kon laten aantekenen! Zou het dan nog….
Er kwamen nog kansen. Lieke maakte een mooi doelpunt na een steekpass van Jasmijn, maar werd (terecht) afgevlagd voor buitenspel. Nadat de keepster van ARC een terugspeelbal in haar handen pakte, kregen we een indirecte vrije trap op 5 meter van het doel. Het leidde tot hectiek, maar geen goal.
In de laatste minuten wist ARC met twee klutsdoelpunten de score naar 2-6 te tillen. Hiermee werd de wat geflatteerde eindstand bereikt, een kleine nederlaag of zelfs iets meer had er wellicht in gezeten. We moeten vooral concluderen dat we goed weerstand konden bieden tegen het ervaren ARC, en dat we na pas vijf officiële wedstrijden zeker op de goede weg zijn. Volgende week tegen Nieuwkoop (10 oktober, aanvang 11.00u) krijgen we opnieuw de kans om te laten zien wat we waard zijn.

Opstelling: Quinty; Kaoutar, Willemijn, Joy-Louise, Kirsten; Anaïs, Micaela, Jasmijn; Flo, Anouk vL, Lieke