27 september 2020 Meerburg MO15-1 – SC Woerden MO15-2: 4-3
50. 3-1
53. 3-2 Jasmijn
64. 3-3 Micaela (penalty)
66. 4-3

Het is weer eens wat anders, voetballen op zondagochtend. Met de slaap nog in sommige ogen reisden we af naar Zoeterwoude voor de ontmoeting met de meiden van Meerburg. In de aanloop naar de wedstrijd hadden we helaas te maken met enkele afmeldingen. Gelukkig wilden Amber, Yentle en Sophie van MO15-1 het team versterken, zodat we tenminste met 12 speelsters konden afreizen. Het werd een bijzonder spannende wedstrijd, die net in ons nadeel uit zou vallen.
We begonnen slecht aan de wedstrijd. Met flinke wind tegen stond het na 20 minuten al 2-0 voor de thuisploeg en hadden de meiden van Woerden nog maar weinig laten zien. We waren te lief voor de tegenstander en moesten misschien ook nog wel wat wennen aan de nieuwe gezichten in het team. Ondanks de snelle tegentreffers zag ik wel dat onze meiden de koppies niet lieten hangen en bleven zoeken naar combinatiespel, maar tot veel kansen leidde dit niet. Vlak voor rust werd uit het niets de aansluitingstreffer geproduceerd. Willemijn legde handig een vrije trap achter de niet zo heel snelle verdediging van Meerburg. Amber pikte de bal goed op en passte door naar links op Micaela, die de bal rustig in de lange hoek plaatste. De 2-1 ruststand was misschien niet verdiend, maar de achterstand was maar één goal en met de wind mee in de tweede helft konden we de tegenstander misschien nog wel meer pijn doen.
In de rust besloten we om met meer risico te gaan spelen. Met de snelle Amber als linkerspits naast Jasmijn en Lieke (ook twee snelheidsduivels) zouden we zo snel mogelijk diepte zoeken in het spel. En dat lukte ook! Al na een paar minuten kreeg Jasmijn een prima kans op de gelijkmaker. Ze werd diep gestuurd, won het sprintduel van de verdedigers en kon uithalen, maar de keeper van Meerburg stond pal en keerde het schot. Jammer, maar het initiatief bleef voor Woerden.
En dan zal je net zien dat de goal aan de andere kant wel valt… We kregen een messcherpe counter om onze oren en met nog 20 minuten te spelen stonden we weer twee doelpunten achter.
Nog een keer de rug rechten dan maar en op jacht naar de 3-2. Opnieuw werd Jasmijn diep gestuurd, opnieuw won ze haar sprintduel, maar nu faalde ze oog in oog met de keeper niet. Met een prima schot verschalkte ze de doelvrouw van Meerburg en zo was het verschil nog maar één doelpunt.
Het meegereisde publiek ging er eens goed voor zitten (er werd niet gezongen geloof ik) en ook het thuispubliek ging achter hun team staan. Ik vond het heel mooi om te zien dat we de druk wisten op te voeren. Onze laatste linie stond regelmatig op de middenlijn te verdedigen om het middenveld en de aanval te ondersteunen. Een paar keer kwamen we goed weg bij een uitbraak van de tegenstander, maar gelukkig was hun afwerking soms onnauwkeurig en greep onze keepster Quinty enkele keren goed in.
Zes minuten voor tijd kregen we loon naar werken. Dit keer werd Amber diep gestuurd, ze dribbelde vanaf links naar de keeper maar werd van achteren neergehaald. De scheidsrechter (die een prima wedstrijd floot) was resoluut en gaf een strafschop. Micaela werd aangewezen om deze taak uit te voeren, ze heeft een goede trap in haar benen en schoot onberispelijk raak vanaf 11 meter: 3-3!
Met nog maar een paar minuten op de klok gingen we op zoek naar de overwinning, maar helaas was het Meerburg dat er in extremis met de buit vandoor ging. Maar zelfs na die lullige 4-3 kregen we in de laatste minuut nog drie hoekschoppen, die helaas geen derde gelijkmaker meer op leverden. Een wedstrijd die in de eerste helft slecht begon maar in de tweede helft helemaal onze kant op leek te vallen, werd zo alsnog verloren. Dat is natuurlijk jammer, maar het spel in de tweede helft was echt prima. We maakten gebruik van onze snelheid voorin en zorgden zo voor veel gevaar. Dat de attractieve wedstrijd geen punten heeft opgeleverd, daar kan ik mee leven. We hebben weer een stapje gezet deze ervaring nemen we mee naar de volgende wedstrijden.
De volgende wedstrijd is overigens aanstaande zaterdag (3 oktober), om 12.30u thuis tegen ARC. Komt dat zien!

Opstelling: Quinty; Kaoutar, Anaïs, Anouk, Sophie; Amber, Micaela, Yentle; Willemijn, Jasmijn, Lieke