18 december 2021 SC Woerden MO15-2 – Nieuwerkerk MO15-1: 5-1

46. 2-1 Mette
    56. 3-1 Noor
    62. 4-1 Noor
    68. 5-1 Anaïs

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft is geëindigd in een mooie 5-1 overwinning voor de meiden SC Woerden MO15-2. Daarmee hebben we een prima half jaar op een mooie manier afgesloten, uiteindelijk zijn we met 7 overwinningen en 4 verliesbeurten op de tweede plaats in de competitie geëindigd. We waren bovendien de enige ploeg die wist te winnen van kampioen Floreant.
Hoe verliep de wedstrijd van afgelopen zaterdag? Van te voren hadden we behoorlijk wat tegenstand van Nieuwerkerk verwacht, in de eerste helft ging de wedstrijd erg gelijk op. Hoewel onze meiden een licht veldoverwicht hadden, wisten we geen grote kansen te creëren. Nieuwerkerk kreeg vlak voor de rust een strafschop na hands van Joy-Louise. Die penalty werd vervolgens snoeihard ingeschoten, onze keepster Yasmine was kansloos en zo zochten we met een vervelend gevoel de kleedkamer op.
In de rust werden er een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Flo zou de tweede helft als mid-mid gaan spelen, Fiene schoof door naar voren op de linksbuitenplek. Het zou zijn vruchten gaan afwerpen!
Alsof er niets gebeurd was, hervatten de meiden in de tweede helft het spel met opnieuw dominant veldspel. De combinaties op het middenveld van Anaïs, Flo en Micaela drukten de tegenstamder steeds verder terug. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Flo, die strooide met mooie passes, stuurde Fiene de diepte in en met veel souplesse schoot zij de 1-1 tegen de touwen. De 2-1 volgde snel hierna. Mette veroverde de bal in het strafschopgebied van Nieuwerkerk en liet haar vierde doelpunt van het seizoen aantekenen.
Bij de tegenstander zagen we de energie na deze klap langzaam wegvloeien. Wij konden juist blijven doorwisselen en lekker blijven gaan. We voelden dat er meer in zat en de jacht op meer goals werd geopend. Het was Noor die de 3-1 en 4-1 op het scorebord zette. Twee mooie goals, allebei binnenkantje paal wat natuurlijk altijd spectaculair is om te zien.
Uiteindelijk was het de aangesloten Anaïs die het slotakkoord verzorgde. Vlak voor tijd bepaalde zij met een bekeken schot avnaf randje zestienmeter de eindstand op 5-1. Een wedstrijd die behoorlijk taai was in de eerste helft werd zo toch nog ruim gewonnen dankzij een flitsende tweede helft, waarin de verdediging nauwelijks iets weg gaf, het middenveld combinerend heerste en de aanvallers dodelijk effectief waren. Hulde aan de hele ploeg, en dank aan de invalsters van MO15-1 die ons graag kwamen helpen.
Daarmee is een einde gekomen aan de eerste seizoenshelft. Nadat we de bekercompetitie matig waren begonnen (drie keer verloren, 15 tegentreffers), ging het steeds beter lopen. De tweede plaats is een prachtige beloning voor een team dat hard gewerkt heeft. Iedereen is individueel gegroeid en dat zien we ook terug in de teamprestatie. Misschien nog wel belangrijker: we steunen elkaar in het veld en mopperen niet (alleen soms tegen de scheidsrechter, maar dat hoort er een beetje bij). Dat is makkelijk als er veel gewonnen wordt, maar ook als we een keer verliezen blijft de sfeer goed. Ik persoonlijk geniet in ieder geval van het spelplezier, ongeacht de uitslag van een wedstrijd. We zullen zien hoe het in het voorjaar verder gaat, voor nu wil ik alle chauffeurs, grensrechters en fruitverzorgers van harte bedanken, met jullie steun kunnen de trainers en de coaches plezierig met de meiden aan de slag. Voor nu fijne feestdagen en we zien elkaar volgend jaar weer op de velden!

Opstelling: Yasmine; Maite, Willemijn, Sophie, Vera; Nahida, Anaïs, Micaela; Flo, Mette, Lieke (Noor, Fiene, Kaoutar, Marloes, Joy-Lousie)