3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Op zaterdag 8 oktober ging de reis voor het 1e elftal naar Nieuwer Ter Aa om te spelen tegen - het uit de 2e klasse gedegradeerde - osv NiTA.

Een thuisploeg met veel lopende spelers, veel ervaring, en aanvallers die zeer doelgericht zijn. Vanaf de eerste minuut was te zien dat dit een zeer lastige middag zou gaan worden. Het eerste doelpunt was dan ook voor NiTA. Een bal voorlangs, gegeven door een aanvaller vanuit buitenspel positie, kon worden binnengewerkt door oud-Woerden speler Dwayne Wondel. Na deze openingstreffer kreeg Woerden steeds meer druk op de thuisploeg en kwam de ploeg steeds beter in de wedstrijd: na een aantal kansen viel in minuut 27 een vrije trap met geluk voor de voeten van Kees Jansen - die de 1-1 kon binnen tikken.

Helaas volgde al snel een doelpunt van NiTA. Een fout in de opbouw werd direct afgestraft. Tien minuten later volgde de 3-1: een middenvelder van NiTA nam de bal mee met zijn hand en legde hem terug op het randje van het strafschopgebied, waar een speler over het hoofd werd gezien die de bal rustig kon afwerken.

In de tweede helft had Woerden helaas weinig meer in te brengen. Een sterk NiTA scoorde in de 57e en 79e minuut opnieuw en zo kwam de stand op 5-1. Sven van Lunteren scoorde in minuut 90 nog de 5-2 en daarmee de laatste goal van de wedstrijd.

Een mooie leerschool deze wedstrijd: dat je elke wedstrijd met durf en lef moet spelen, veel energie er in moet stoppen om het tegenstanders lastig te maken. Dit gaan we zeker weer zien aankomende week wanneer we thuis spelen om 14.30u tegen Zwaluwen Utrecht, met daarna een feest in ons clubhuis.

Opstelling; Nick Mansveld, Leander Verheul, Sven van Lunteren, Aimè van de Bovenkamp, Bram Bastmeijer (Luc Pessel), Mart Luijten, Jesper Kleiweg (David Gravendeel), Leroy Scholman, Tim de Heij (Hoesein Hamoud), Kees Jansen en Paul Vroege (Noah Bramer).