Scheidsrechter

E. Bossinade

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 30 september werd op het hoofdveld de 2e competitiewedstrijd tegen Woubrugge JO13-1 gespeeld. Na de moeizame 0 -0 tegen Jodan Boys een week eerder, werden de jongens het veld ingestuurd met de opdracht de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in de 1-0 na een goede interceptie, een goede diepe pass van David op Rens die vanaf de rechterflank een prima voorzet gaf die door Favian zeer koelbloedig werd afgerond.
Het spel zag er in het eerste deel van de wedstrijd goed uit en er volgde daarna een aantal kansjes voor Woerden. Moumen deed het prima in zijn nieuwe rol als rechtermiddenvelder. Naarmate de wedstijd vorderde werd het spel wat slordiger en kwam Woubrugge wat meer in de richting van onze goal. Na een slordige pass in de opbouw kon Woubrugge eenvoudig de 1-1 binnenschieten. Daarna waren we even van slag en werden we aan de rechterkant van het veld overlopen wat resulteerde in nog een tegengoal, 1-2.
Direct daarna herpakten onze jongens zich goed en werd de druk op het doel van Woubrugge opgevoerd. Er volgden een aantal opgelegde kansen voor onze spitsen, maar de afronding was vandaag matig, waardoor we gingen rusten met een achterstand van 1-2.
In de rust hebben we vastgesteld dat we voetballend de bovenliggend partij waren, maar dat als je niet scoort je niet kan winnen (…)
De tweede helft domineerden we volledig en kregen we wederom een aantal 100% kansen totdat wederom Favian een niet eenvoudige bal perfect afrondde: 2-2.
Hieruit werd moed geput en gingen we voor de volle winst. Een hoge voorzet van Favian werd op de rand van de 16 in een keer op de pantoffel genomen door Julian, die daarmee de mooiste goal van de wedstrijd liet aantekenen…3-2.
Nu werd het een echte wedstrijd met veel strijd en inzet van beide ploegen, waarbij Woubrugge alles op alles zette om er nog een gelijkspel uit te slepen. Onze jongens deden er nog een schepje bovenop en zo kregen we nog een aantal grote kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar mochten we van geluk spreken dat in de laatste minuut een afstandsschot van Woubrugge op de lat belandde.
Eindstand 3-2.
We waren voetballend de betere ploeg en aan inzet ontbrak het ook deze keer niet, maar we moeten de kansen die we creëren beter benutten om het niet onnodig spannend te maken!