Scheidsrechter

R. van Eijk

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden op het hoofdveld tegen Floriant JO13-1 uit Boskoop.
De omstandigheden waren fantastisch: strak veld, heerlijk weer en lekker wat aanhang/familie op de tribune. Genoeg ingrediënten om er een lekkere pot van te maken en de matige wedstrijd van vorige week tegen Woubrugge (ondanks de winst) te doen vergeten.

Door wat afwezigen bij JO13-2 moest er een beetje geschoven worden, hetgeen er uiteindelijk in resulteerde dat Wessel en Lars meededen bij JO-13-2 en dat Reinier uit de JO14-1 bij ons aansloot.
Favian was vast begonnen met de herfstvakantie.
Sem kreeg tijdens de warming up last van zijn hiel en heeft de eerste helft helaas vanaf de kant toe moeten kijken. Gelukkig kon hij het grootste deel van de tweede helft meedoen.

Net zoals de laatste wedstijden begonnen we weer fel met flink veel druk zetten op het middenveld en de voorhoede, wat al in de 3e  minuut leidde tot een doelpunt van David die met een mooie boogbal van buiten de zestien de keeper van Floriant verraste: 1-0!

We waren sterker en er werd bij tijd en wijle prima gevoetbald met mooi combinatie voetbal en een goede veldbezetting. Een genoegen om naar te kijken.
Floriant bediende zich voornamelijk van de lange pass op een paar snelle voorhoede spelers, waarbij met name onze gelegenheidslinksback Julian zich heel goed weerde tegen de sterke rechtsbuiten en deze feitelijk uit de wedstrijd speelde.
In de 22e  minuut werd het goede spel beloond met een prima afstandsschot van Rens vanaf de rechterzijde dat de keeper compleet kansloos liet: 2-0.

In de rust aangegeven dat we op dezelfde voet moesten doorgaan en voorkomen dat de ruimte tussen het middenveld en de achterhoede te groot werd.

De tweede helft begonnen we matig en na balverlies op het middenveld en te slap ingrijpen daarna, zag Jerro na een paar minuten plotseling de bal achter zich in het net liggen… 1-2.
Een compliment aan de ploeg die zich direct daarna goed herpakte en het heft in handen nam.
In de 40e minuut werd er door Kevin orde op zaken gesteld toen hij na een pass van Moumen en een afgeslagen schot van Rens eenvoudig kon afronden. 3-1.
Daarna leek Floriant het hoofd in de schoot te leggen en kon Rens, na een mooie dieptepass van Mats, afronden en de 4-1 laten aantekenen.
Een minuut voor het eind schoot Rens op wonderbaarlijke manier een corner binnen, na wat gerommel bij de eerste paal, waarbij David een ‘onderonsje’ had met de keeper.
Eindstand 5-1. Een prima uitslag, zeker gezien het feit dat er nog twee goals werden afgekeurd wegens buitenspel.

Al met al een goede wedstrijd en een mooie derde plek op ranglijst na 4 wedstijden!