Monsterzege. - SC Woerden

Monsterzege.

Koudekerk JO9-2

-

Woerden JO9-4

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 11

Datum

3 september 2022 8:45

Scheidsrechter

D.A. Boer

Accommodatie

Sportpark Gruttolaan
Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

Het was voor vele van ons de eerste wedstrijd niet alleen van het seizoen maar ooit. Er was dus sprake van de nodige gezonde wedstrijdspanning. Ook bij uw verslaggever.

Veel te vroeg voor een zaterdagochtend vertrokken we vanuit SC Woerden naar het altijd lastige (en vooral verre) Koudekerk aan de Rijn waar onze tegenstanders van vandaag al klaar stonden in hun harnassen, om de strijd aan te gaan.

Het al snel bleek het allemaal mee te vallen. Na een ,nu al, legendarische peptalk van coach Johan over dobbelstenen en touwtjes betraden onze helden het groene strijdtoneel.

Vandaag deden mee: Sean, Adam, Bruno, Nikki, Madelief, Olé en onze gastspeler uit JO9 -1 Floris. Iedereen kende elkaar al van de training dus dat beloofde een mooie dag te worden. 

Met een gedegen warming up in de benen stond de wedstrijd op het punt van beginnen. Uw verslaggever was op dat moment even helemaal de draad kwijt. Waar horen we als begeleiders te staan? Waar zijn de volksliederen? Moet er niet getost worden? Waartoe zijn we op aarde? Welke goals horen bij wie? Waren zomaar wat vragen die op dat moment over elkaar heen buitelde.

Voor een tweede maal bleek het allemaal reuze mee te vallen. De spelbegeleider had de bal, iemand stond naast hem verlekkerd naar de bal te kijken en had daarmee het recht verworden om af te trappen.

We waren begonnen. Het ging allemaal razend snel, de ene minuut stonden we nog als een dobbelsteen en de volgende minuut stonden we met 0 – 1 voor. Het was Adam die de eerste goal van de dag voor zijn rekening nam. Al snel volgde nummer 2 en 3 waardoor er in het team gefluisterd werd of we richting de 10 zouden kunnen. Een goede solo van Sean luidde inderdaad nummer 10 in en bij de rust stond het al 14 – 0. Er werd voorzichtig geopperd of we er niet eentje door zouden kunnen laten om het moraal van de volgende generatie niet gelijk helemaal naar de knoppen te helpen. Het was echter geen onwil dames en heren maar het simpele feit dat onze tegenstander nog niet in de buurt van de goal was geweest had zelfs hypothetisch gezien dit gebaar niet mogelijk gemaakt

Met 14 – 0 was de wedstrijd eigenlijk al gelopen en maakte de spanning van eerder plaats voor groot enthousiasme. Als begeleiders bleven we wel stug volhouden dat er nog alles kan gebeuren en we gewoon moeten blijven voetballen. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de tegenstander kwam in de tweede helft nog wel een paar keer goed uit. Hierdoor zag de coach van Koudekerk genoeg aanknopingspunten om zijn contract nog niet vroegtijdig in te leveren en bleven de witte zakdoekjes op de tribunes nog naar beneden. Echt spannend heeft ons team het niet meer laten worden en professioneel werd er nog aan het doelsaldo gewerkt waarna we het op 0 – 19 hebben afgetikt.

Iedereen heeft een duit in het zakje gestopt met goed verdedigen, mooi elkaar helpen en waardevolle assists die leidde tot fantastische goals.

In de nabespreking waren er lovende woorden alom. We hebben flink wat vertrouwen getankt en een prachtige eerst stap gezet in een mooi seizoen.

Op naar Alphia JO9-3 die we op 10 september om 08.30 thuis treffen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!